آموزش تصویری بهترین افزونه بک آپ گیری وردپرس
پشتیبان گیری اولین لایه امنیتی هر وب سایت وردپرسی محسوب میشود. علاوه بر پشتیبان گیری خودکار، شما نیاز به یک راه ساده و سریع برای بازیابی پشتیبان دارید که در صورت نیاز از آن استفاده کنید. در این مقاله ما به معرفی نحوه پشتیبان گیری و بازگردانی سایت وردپرسی از طریق افزونه محبوب Updraftplus را نشان خواهیم داد.
چرا شما نیاز به پشتیبان گیری و استفاده از آن برای سایت وردپرسی دارید؟
تحقیقات نشان میدهد که خسارت های ناشی از ازدست دادن دادهها و یا خرابی های پیرامون آن سالانه حدود ۱.۷ تریلیون دلار در اقتصاد جهانی رسیده است.
تمام وب سایت های اینترنتی در معرض آسیب پذیری و تهدیدات امنیتی قرار دارند. شما به عنوان یک صاحب وب سایت میبایست احتمال هایی که از طریق انها ممکن است اطلاعات سایتتان را از دست بدهید، در نظر بگیرید:
- وب سایت شما ممکن است هک شود و هکر ها ممکن است اطلاعات شما را حذف کنند.
- ارائه دهنده خدمات میزبانی شما ممکن است اطلاعات شما را از دست بدهد.
- یا حتی میزبان شما ممکن است فعالیت خود را خاتمه دهد و تمام اطلاعات شما به صورت یک جا از بین برود.
البته احتمالات بسیار زیاد دیگری هم وجود دارد که ممکن است از طریق آنها اطلاعاتتان را از دست بدهید. اطلاعات ارزشمندی که سال ها جمع آوری و ارتقاء آنها برای شما طول کشیده است.
بهترین راه برای شما در مقابل این تهدیدات این است که به طور مرتب از وب سایت خود پشتیبان گیری کنید تا دادههایتان ایمن بمانند.
وردپرس ذاتا با قابلیت پشتیبان گیری طراحی نشده است اما چندین افزونه برای این کار وجود دارند که به شما اجازه میدهند به صورت خودکار از اطلاعاتتان پشتیبان گیری کنید و در صورت نیاز از آنها استفاده نمایید.
UpdraftPlus یکی از بهترین افزونه های پشتیبان گیری وردپرس است. این افزونه به شما اجازه میدهد که برنامه های پشتیبان گیری را به صورت شخصی سازی تنظیم کنید. همچنین این افزونه بازگردانی سادهای را برای اطلاعات شما در نظر گرفته است، البته در صورتی که آنها را از دست بدهید.
خب با توجه به این موارد، بهتر است الان گریزی به چگونگی استفاده از این افزونه و نحوه پشتیبان گیری با آن بزنیم.
ایجاد پشتیبان وردپرس با UpdraftPlus
اولین کاری که میبایست انجام دهید نصب و فعال کردن پلاگین UpdraftPlus است. برای درک جزئیات بیشتر مراحل گام به گام نصب و فعال سازی این پلاگین را مشاهده کنید.
پس از فعالسازی این پلاگین باید از صفحه تنظیمات آن وارد بخش UpdraftPlus Backups شوید.
خب حالا میبایست روی زبانه Settings کلیک کنید.
این جایی است که شما میتوانید برای پشتبان گیری خودکار افزونه را تنظیم نمایید.
برای اولین بار میبایست فایل های مورد نظر خود را برای پشتیبان گیری انتخاب کنید. فایل ها عبارتند از تم های وردپرس، پلاگین ها، تصاویر و دیگر آپلودها.
پس از آن میبایست پایگاه داده وردپرس خود را انتخاب کنید. ( وردپرس یک نرم افزار مبتنی بر پایگاه داده است. تمام نظرات، مقالات، پست ها، تصاویر و… شما در پایگاه داده ذخیره میشوند.)
برنامه ای که انتخاب میکنید میبایست با سرعت اضافه کردن محتوا شما به وب سایت منطبق باشد.
بدترین کار ممکن این است که پشتیبان گیری خود را در همان پایگاه داده وردپرسی موجود ذخیره سازی کنید . با این کار زمانی که وب سایت خود را از دست بدهید، تمام پشتیبان های موجود در آن را هم از دست خواهید داد! به همین دلیل شما باید یک سرویس ذخیره سازی ابری را انتخاب کنید، تا فایل های پشتیبان شما در امنیت کامل باشند.
افزونه UpdraftPlus این امکان را به شما میدهد که پشتیبان گیری خود را به چندین سرور ذخیره سازی ابری مانند دراپ باکس، گوگل درایو و… وارد کنید. علاوه بر تمام اینها شما میتوانید پشتیبان گیری خود را به یک آدرس ایمیل هم بفرستید.
به سادگی کافی است روی یکی از گزینه های ذخیره سازی ابری کلیک کنید، تا دستور العمل های راه اندازی مرتبط را مشاهده کنید.
ما فقط نحوه اتصال دراپ باکس با افزونه UpdraftPlus را به شما نمایش خواهیم داد
در ابتدا کافی است روی گزینه Dropbox کلیک کنید و سپس در پایین صفحه روی Save Change کلیک نمایید. در این حالت UpdraftPlus تنظیمات شما را ذخیره میکند اما شما همچنان به بروزرسانی دسترسی ها به حساب دراپ باکس خود نیاز دارید. کافی است به پایین اسکرول کنید و روی لینک کنار (Authenticate with Dropbox) کلیک نمایید.
این لینک شما را به قسمت ورود به حساب کاربری سایت Dropbox هدایت میکند و در صورتی که اطلاعات ورود را فراموش کرده باشید از طریق ایمیل میتوانید آن را برگردانید.
پس از ورود به حساب دراپ باکس شما از شما پرسیده میشود که آیا به UpdraftPlus اجازه دسترسی میدهید؟
البته UpdraftPlus صرفا به پوشه مربوط به خودش در دراپ باکس اجازه دسترسی دارد. پس نترسید و به این افزونه اجازه دسترسی بدهید.
پس از آن شما به وب سایت UpdraftPlus منتقل میشوید که در آن با کلیک بر Complete Setup، تنظیمات را به پایان خواهید رساند.
پس از تکمیل این مراحل به صورت خودکار به پنل مدیریت سایت وردپرسی خود باز خواهید گشت و تنظیمات افزونه UpdraftPlus را مشاهده میکنید. در اینجا می بایست به پایین صفحه بروید و روی دکمه Savechanges کلیک کنید.
شما هم اکنون افزونه پشتیبان گیری، تنظیمات و پایگاه پشتیبان گیری را تنظیم کردهاید.
ایجاد پشتیبان گیری دستی با افزونه UpdraftPlus
UpdraftPlus میتواند به صورت خودکار طبق برنامه ای که تا اینجا مرور کردیم، پشتیبان گیری کند. با این حال شما میتوانید هر زمان هم که مایل بودید به صورت دستی پشتیبان گیری را انجام دهید.
برای این کار میبایست به تنظیمات UpdraftPlus بروید و بر روی گزینه (Backup Now) کلیک کنید.
از طریق این گزینه به یک پاپ اپ خواهید رسید که از طریق گزینه انتخاب فایل میتوانید فایل های مورد نظر خود را برای پشیبان گیری انتخاب کنید و اینکه در صورت نیاز فایل های خود را برای پایگاه های ذخیره سازی راه دور ارسال کنید. (بررسی کنید که از چه فایل های میبایست حتما پشتیبان تهیه کنید)
پس از انتخاب گزینه های مورد نظر برای ادامه میبایست روی گزینه (Backup Now) کلیک نمایید.
UpdraftPlus پس از آن شروع به پشتیبان گیری از فایل های شما میکند. شما میتوانید مقدار پیشرفت را در صفحه تنظیمات این افزونه مشاهده نمایید.
زمان این فرایند بسته به حجم وب سایت شما متغیر است.
این افزونه اطلاعات را در پشتیبان گیر از راه دوری که انتخاب کردید هم ارسال خواهد کرد.
بازگرداندن محتوای پشتیبان وردپرس با UpdraftPlus
ایجاد پشتیبان و یا به عبارتی پشتیبان گیری از فایل ها و محتوای سایت بسیار ساده است، بخش مهم و قابل توجه فرایند امنیت سایت از طریق پشتیبان گیری به توانایی شما در خصوص در خصوص بازگرداندن محتوای پشتیبان گرفته شده هم برمیگردد.
اگر سایت وردپرسی شما هک شده باشد یا بخواهید از محتوای پشتیبان گرفته شده برای راه اندازی وب سایت جدیدی استفاده کنید، ابتدا میبایست همه چیز را حذف کنید و سپس دوباره وردپرس را نصب نمایید.
سپس میبایست دوباره افزونه UpdraftPlus را در سایت وردپرسی جدید خود نصب و فعال کنید.
پس از فعال سازی افزونه کافی است ابتدا به قسمت Setting سپس به UpdraftPlus Backups page وارد شوید و در نهایت روی دکمه Restore button کلیک کنید.
این گزینه شما را به صفحه پشتیبان گیری هدایت میکند، UpdraftPlus سرور شما را اسکن میکند تا ببنید که آیا میتواند یک پشتیبان موجود در /wp-content/updraft/ folder در وب سایت پیدا کند.
البته از آن جایی که شما همه چیز را از وب سایت خود حذف کردید، افزونه پس از آنالیز نمیتواند هیچ فایل پشتیبانی را پیدا کند.
اگر فایل های پشتیبان را در رایانه خود ذخیره کرده باشید، میتوانید از طریق آپلود فایل های پشتیبان، پشتیبان مورد نظرتان را وارد سایت کنید تا به صورت دستی پشتیبان گرفته شده را بازگردانی کنید.
همچنین شما میتوانید UpdraftPlus را به یکی از پشتیبان گیرهای راه دور مانند دراپ باکس و… متصل کنید. به این ترتیب این افزونه هنگام انالیز قادر خواهد بود فایل های پشتیبان را در این پایگاه ها نیز شناسایی و بازگردانی نماید.
برای این کار کافی است روی برگه setting کلیک کنید و پشتیبان گیر راه دوری که استفاده کردید، انتخاب کنید.
دستور العمل های مربوط را برای اتصال به پشتیبان گیرهای راه دور دوباره طی کنید تا اتصال افزونه با حساب شما در این سایت ها برقرار شود.
فقط فراموش نکنید که دکمه Save Changes را در پایین صفحه تنظیمات بزنید تا تغییرات شما اعمال شود.
اکنون میتوانید با کلیک روی Rescan remote location از پشتیبان گرفته شده استفاده نمایید.
UpdraftPlus هم اکنون برای باز گرداندن پشتیبان از گزینه های موجود در پشتیبان گیر راه دور استفاده میکند و آن ها را برای شما نمایش می دهد.
اکنون با کلیک کردن روی گزینه (restore) بازگرداندن پشتیان ها آغاز خواهد شد.
البته توجه کنید که UpdraftPlus از شما میپرسد چه فایل هایی را برای بازگرداندن انتخاب میکنید؟ شما ابتدا می بایست فایل های مورد نظر را انتخاب کنید و سپس بازگرداندن پشتیبان را اغاز کنید.
گریزی به افزونه UpdraftPlus
UpdraftPlus یک افزونه پشتیبان گیری وردپرسی بسیار قدرتمند است و صد البته گزینه بسیار مناسبی برای کاربران محسوب میشود که میخواهند اصل انعطاف پذیری را برای سیستم پشتیبان گیری خود همیشه به همراه داشته باشند و به راحتی بتوانند با پشتیان گیر های از راه دور ارتباط برقرار کنند.
از آنجا که UpdraftPlus یک افزونه رایگان است، به محبوبیت بالایی نزد کاربران وردپرس دست یافته است. البته در صورتی که نسخه پولی این افزونه را تهیه کنید، قابلیت های جالب دیگری هم برای شما مهیا میشود اما واقعیت این است که نسخه رایگان آن در حد معقول نیاز های شما را رفع خواهد کرد. (برخی از قابلیت های نسخه پولی این افزونه به هیچ وجه در ایران قابل پیاده سازی نیستند)
البته افزونه UpdraftPlus در زمان واقعی وب سایت شما پشتیبان گیری نمیکند و این کار را با توجه به تنظیمات و زمانی که برای خود افزونه در نظر گرفته شده است، انجام میدهد.
در صورتی که تمایل دارید از پشتیبان گیری همگام با زمان سایت خودتان و البته بدون دخالت هیچ پشتیبان گیر شخص ثالثی استفاده کنید، از VaultPress استفاده نمایید. این افزونه هم بسیار با کیفیت، قدرتمند و مطلوب است.
وجه منفی افزونه VaultPress پولی بودن آن است و شما نمیتوانید بدون پرداخت هزینه از آن استفاده کنید اما اگر تمایل به پرداخت هزینه دارید و نسبت به ارزش و امکانات آن دو دل هستند، نگران نباشید و حتما آن را خریداری کنید.
جمع بندی نهایی
پشتیبان گیری به شما اجازه میدهد که وب سایت خود را به صورت اورژانسی بازسازی کنید. با این حال پشتیبان گیری قرار نیست راه مقابله با خطرات امنیتی مانند هک و… باشد بلکه یک راهکار مناسب برای اتفاقات ناگوار پس از آن است.
البته گفتنی است که برای بالا بردن امنیت وردپرس خود میتوانید به دستورالعمل هایی که در وب سایت وبمستر سلام در خصوص آن منتشر شده است، مراجعه کنید و آن ها را روی سایت خود پیاده سازی نمایید.
مطالعه این مقاله را برای شما توصیه می کنیم : راهنمای امنیت وردپرس
به هر حال امیدواریم که این مقاله یک قدم مثبت در جهت موفقیت و راحتی کار شما در دنیای بی نظیر کسب و کار های آنلاین برداشته باشد.
صفحه افزونه Updraftplus در مخزن وردپرس
در صورتی که هرگونه سوالی دارید می توانید در بخش نظرات همین پست مطرح نمایید تا در اولین فرصت به آن پاسخ دهیم .
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره <<>> پنج ستاره
میانگین رتبه ۴.۴ / ۵. تعداد امتیازات ۳۰
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
یک پاسخ
سلام با سپاس بسیار عالی