استراتژی کلاستر محتوایی برای سئو
موضوعات خوشه ای یا کلاستر میتوانند به عنوان یک استراتژی برای بهینه سازی موتور های جستجو و بازاریابی محتوا مورد استفاده قرار بگیرند. این رویکرد – سازماندهی محتوای سایت با تکیه بر موضوعات و زیر موضوعات – در صورتی میتواند موثر باشد که شما موضوعات درستی را انتخاب کنید.
کاربران سال ها پیش برای پیدا کردن نتایج مورد نظرشان دقیقا مطلبی را که مد نظر داشتند با کلمات کلیدی آن سرچ میکردند اما در حال حاضر کاربران رو به جستجوی مفهومی آورده اند و این مسئله را که به یک جمله کوتاه نتیجه مورد نظرشان برای آنها نمایش داده شود را بیشتر می پسندند.
کاربران همیشه تمایل داشتند که در جستجو های خودشان پاسخ خاصی که خودشان مد نظر دارند را بیابند؛ اکنون موتور های جستجو آنقدر هوشمند شدهاند تا به راحتی روابط میان جستجو ها را تشخیص دهند. الگوریتم های موتور های جستجو آنقدر پیشرفت کردهاند، که میتوانند موضوعات مختلف را پشت اهداف جستجو درک و آنالیز کنند و با مقایسه با تاریخچه جستجو کاربران، نتیجه دقیقی را به آنها نمایش دهند.
بنابراین کاربران میتوانند از موضوعات کلاستر که برای نشان دادن هدفمندی محتوا و تخصص آن از لینک های داخلی و خارجی استفاده میکنند، بهره بگیرند. این موضوعات باید فوق العاده عام پسند باشند ولی گستردگی آنها نباید طوری باشد که کسب و کارتان قادر به مدیریت کردن آن نباشد.
موضوع شما باید در چند کلمه خلاصه شود. این مسئله اگر به خوبی پیاده سازی نشود میتواند زیان ده تر از آن چیزی باشد که فکرش را میکنید. اگر از شما بخواهم ۵ موضوع برای کسب و کارتان مطرح کنید، آیا میتوانید بلافاصله این کار را انجام دهید؟
مرحله ۱؛ شناسایی مشتریان هدف
کسب و کار شما ممکن است از پیش هدفمندی دقیقی در خصوص مشتریان تان داشته باشد و یا حتی بانک اطلاعاتی از پروفایل مشتریان هدفتان در اختیار داشته باشید، اگر اینطور نیست توصیه میکنم مدتی کار کنید تا مشتریان هدفتان را مشخص کنید.
مشتریان شما چه کسانی هستند؟ در چه رنج سنی قرار دارند؟ چرا آنها باید یک محصول از کسب و کار شما خریداری کنند؟ چطور آنها فروشگاه و محصولات شما را خواهند شناخت؟
تحقیقات شما میتواند شامل چندین فرم با اهداف مختلف باشد. شاید بخواهید برای آنالیز مشتریانتان یک ایونت برگذار کنید یا اینکه سراغ یک مصاحبه با برخی از آنها به صورت تصادفی بروید.
در طی یک مصاحبه یا نظر سنجی، دلایلی را پیدا کنید که چرا باید افراد مورد نظرتان به عنوان مشتری های بالقوه شما محسوب بشوند. بیایید تصور کنیم که شما یک مصاحبه با مشتری ای از فروشگاه ها آنلاین کفش وگان می کنید.
مشتری خیالی میگوید: اسم من استیو براون است و من صاحب ۴ جفت کفش وگان مدل ایکس هستم. من درد زانو زیادی داشتم به همین دلیل سراغ جستجو در گوگل برای پیدا کردن یک روش درمان مناسب رفتم و در نهایت یک مطلب مطالعه کردم که اثبات میکرد گوشت، به ویژه گوشت قرمز چرب یکی از دلایل اصلی ایجاد درد زانو است. پس من کلا این مورد را از سبد غذایی ام حذف کردم.
من طی تمام عمرم طرفدار پروپاقرص گوشت و سیب زمینی بودم. بنابراین با کنار گذاشتن گوشت نمیدانستم که چه چیزی بپزم. برای همین باز هم سراغ گوگل رفتم و پس از کمی جستجو، نهایتا عضو یک گروه دستورالعمل غذا های گیاهی در فیسبوک شدم.
من دستورالعمل های عالی پیدا کردم. رژیم غذایی جدیدم را حسابی دوست داشتم و استفاده از آن باعث شد تا درد زانو ام ظرف یک ماه به کلی از بین برود. من یاد گرفتم که چطور تولید گوشت بر محیط زیست تاثیر میگذارد و فهمیدم استفاده از آن برای مدت طولانی فاجعه بار است. علاوه بر این اخباری در خصوص استفاده از حیوانات در صنایع مختلف شنیدم واقعا من را ناراحت کرد. پس من خودم رو متعهد به استفاده نکردن از گوشت کردم.
این درست زمانی بود که من شروع به جستجو در خصوص کفش های وگان، لباس ها و محصولات مشابه آن کردم. متوجه شدم که این کفش ها فوق العاده راحت هستند و در ظاهر با سایر کفش هایی که استفاده میکردم تفاوت چندانی نداشت اما با مواد بهینه برای محیط زیست و پایدار طراحی شده بودند.
مرحله ۲؛ فهرست نیاز های مشتری
با استفاده از پروفایل های مشتری لیستی از خواسته ها و نیاز های آنها را توسعه دهید. چیزهایی که برای مخاطبان شما جهت تبدیل شدن به مشتریان بالقوه مفید هستند، چیستند؟
اگر یک فلش بک به داستان مشتری بخش قبل بکنیم، به نظرتان چه چیزهایی برای این مشتری اهمیت دارند؟ در قسمت زیر نگاهی به موارد حائز اهمیت برای این مشتری می اندازیم.
- کشتن حیوانات را متوقف کنید.
- از محصولات ارگانیک استفاده کنید.
- کفش هایی با طراحی زیبا و سبک داشته باشید.
- محصولات تان راحت باشد.
- کفش های محبوب با طراحی معمولی داشته باشید.
- کاری کنید مشتری با خرید، احساس مشارکت در کاری را پیدا کند.
شما میبایست این مراحل را برای هر مشتری دنبال کنید و اصلا نگران نباشید چرا که قطعا به یک لیست بلند خواهید رسید.
مرحله ۳؛ دسته بندی مشتری ها بر اساس نیاز آنها
حالا وقت آن است که لیست نیاز های مشتریان بالقوه خودتان را سازماندهی کنید تا مشتری های مشابه را پیدا نمایید.
برای مثال مواردی مثل “توقف کشتن حیوانات” و “استفاده از محصولات ارگانیک” و “داشتن حس مشارکت در عمل” را میتوانیم به نوعی شیوه زندگی بنامیم در آن افراد به چیزهایی فارغ از خودشان اهمیت میدهند.
مرحله ۴؛ استفاده از تحقیقات کلید واژه
گام نهایی در انتخاب موضوع برای استراتژی کلاستر در بازاریابی محتوا و سئو این است که موضوعات پیشنهادی تان را با تحقیقات کلیدواژه نهایی کنید.
این کار صرفا به این خلاصه نمیشود که از طریق چند تا ابزار جستجو ماهانه کلیدواژه های نهایی را پیدا کنید. بلکه هدف اصلی این بخش در این است که چطور بین کلمات کلیدی ارتباط برقرار کنید تا در نهایت باعث رشد و پیشرفت کسب و کارتان بشوند.
نتیجه گیری و یک پیشنهاد تاثیر گذار
اینکه برای یک محصول یا خدمت صفحه ای بسازیم و آن را سئو کنیم هنوز هم یک روش عالی است ولی روشهای آسانتر در مبحث تولید محتوا نیز وجود دارد که شامل مقالات مرتبط با موضوع می باشد.
این مقالات در اولین سطح، پاسخ های تیم فروش به سوالات پیش از خرید می باشند.
پیشنهاد ما به شما : یک لیست از سوالات پیش از خرید مشتریانتان را تهیه کنید و مقالات بخش وبلاگ سایتتان را با موضوعات لیست تهیه شده تولید کنید. از هر مقاله به محصول مربوطه لینک داخلی دهید و در انتهای هر مقاله پیشنهاد خرید محصولی که در پاسخ به سوال مطرح شده در مقاله می باشد به مشتری به صورت واضح نمایش دهید. در این صورت ورودی های وبلاگ شما هدفمند و نرخ تبدیل از آن ورودی ها بیشتر خواهند بود.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
یک ستاره <<>> پنج ستاره
میانگین رتبه ۴ / ۵. تعداد امتیازات ۴۴
تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)
3 پاسخ
عالی بود
سلام
مثلا توی صفحه فرود محصولمون هم میشه بخشی به عنوان سوالات متداول درست کنیم و به سوالات متداول در رابطه با اون محصول که ممکنه به ذهن مشتری برسه پاسخ بدیم
لطفا مقالاتی که مینویسین رو خیلی کتابی ننویسین و با زبون ساده باهامون حرف بزنین
میشه ولی با قضیه محتوای خوشه ای کاملا متفاوته