Google Lighthouse – نظارت بر عملکرد سایت، سئو و قابلیت دسترسی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

۴.۷
(۱۳)

Google Lighthouse چیست ؟

Google Lighthouse به صورت رایگان و متن باز ارائه شده است و ابزاری مناسب برای نظارت اتوماتیک بر روی سایت محسوب می‌شود. این ابزار می‌تواند به فعالات تجارت الکرونیک کمک کند که قابلیت دسترسی، سئو و… سایت خود را پیگیری نمایند.

Google Lighthouse از چند روش من جمله از طریق افزونه ای برای نسخه های فعلی مرورگر کروم در دسترش می باشد.

یک صاحب سایت به راحتی با کمک این ابزار می‌تواند با چند کلیک هر صفحه و هر بخش از سایت خودش را بررسی کند تا اطلاعات مفید در حوزه های مختلف را به دست آورد و در نهایت از آن‌ها برای بهبود وضعیت کسب و کار خود استفاده نماید.

Google Lighthouse در زیر زبانه “Audits” مرورگر گوگل کروم قابل دسترسی است.

Google Lighthouse

زمانی که audit اجرا می‌شود Google Lighthouse وب سایت هدف را چند بار بارگذاری می‌کند تا اطلاعات مورد نیاز خودش را در خصوص تگ‌ها، ساختار سایت و عملکرد آن‌ها جمع آوری کند. این ابزار برای گوشی های هوشمند نیز بی نظیر است، بنابراین Google Lighthouse ابزاری مناسب برای آزمایش وب سایت در پلتفرم گوشی هوشمند است؛ گفتنی است که این کار را به صورت آفلاین نیز می‌تواند انجام دهد.

بهبود سایت شما

طبق گفته گوگل، Lighthouse به منظور کمک به شناسایی و رفع مشکلات رایج در عملکرد سایت، دسترسی و تجربه کاربر شما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به عبارت دیگر بزرگترین موتور جستجو دنیا می‌خواهد از تجریبات گسترده خود برای ارائه مشاوره به شرکت شما استفاده کند!

واقعیت هم این است که به صورت فوق العاده هوشمندانه Lighthouse می‌تواند به بهبود فروشگاه آنلاین شما کمک کند و از طرفی تجربه دلچسب تری را برای کاربران به ارمغان بیاورد.

Lighthouse یک نمره شاخص برای هر نوع حسابرسی فراهم می‌کند و سپس بازخوردی عملی را برای سایت شما نسبت به آن ارائه می‌کند. این ابزار در چند دسته محدود اما کلی سایت شما را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در واقع Lighthouse پنج دسته بازخورد ارائه می‌دهد که هر کدام از آن‌ها رتبه ۰ تا ۱۰۰ دارند.

  1. عملکرد: چگونه و با چه سرعتی سایت شما بارگذاری می شود و یا اینکه بخش های کلیدی چه زمانی برای کاربران تلفن همراه در دسترس قرار خواهد گرفت. این حسابرسی مبتنی بر چندین نقطه داده از جمله وجه زمانی است که در حقیقت بحث تعامل را پیش می‌کشند.
  2. اپلیکیشن پیشرفته وب: بر اساس چک لیست اولیه نرم افزار های کاربردی وب، Lighthouse به دنبال سطح کامل بودن سایت شما است. گوگل در حال تاکید بر PWA است که عملکرد تلفن همراه را بهبود می‌بخشد و می‌تواند رتبه بندی موتور جستجو را بهبود ببخشد. (در حقیقت سایت شما در نسخه موبایل باید به صورت یک اپ ظاهر شود.)
  3. دسترسی پذیری: امتیاز این مورد از میانگین ۳۵ شاخص دسترسی پذیری گرفته می‌شود. دسترسی پذیری یکی از مهم ترین مواردی است که فعالان حوزه کسب و کار اینترنتی می‌بایست بر آن نظارت کنند و باید بدانید که داشتن این قابلیت بسیار مهم، مفید و کاربردی است.
  4. بهترین روش ها: بررسی برای استفاده از بهترین روش های وب فعلی مانند استفاده از HTTP/2
  5. سئو: اصول اولیه بهینه سازی موتور جستجوی گوگل توسط این ابزار حسابرسی می‌شود. این بخش در این ابزار به طور قابل توجهی ضعیف تر نسبت به سایر ابزار های تخصصی پیگیری سئو است، اما با این حال باز هم کمک خوبی برای کسب و کار شما محسوب می‌شود.

نتایج Usable

در بسیاری از موارد Lighthouse اطلاعاتی را برای شما فراهم می‌کند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید کسب و کار خود را بهبود بخشید.

به عنوان مثال ما با حسابرسی والمارت از طریق Lighthouse که در ۷ مه ۲۰۱۸ صورت گرفت، چند خطای دسترسی شامل یک iframe یافتیم. ابزار Lighthouse در توضیحات خطا اشاره می‌کند که این عنوان از دست رفته، درک صفحه را نسبتا سخت تر خواهد کرد.

نتایجی که از Lighthouse بدست می‌آید و دستورات عملیاتی آن اغلب برای انجام کارها و بهبود وضعیت شما مناسب هستند.

مسلما با دسترسی به این اطلاعات برای مثال والمارت می‌تواند خطاهای پیش آمده رفع کند تا نتایج بهتری در کسب و کار خودش مشاهده نماید.

به طور مشابه حسابرسی سایت Kohls.com با ابزار Lighthouse در ۷ مه ۲۰۱۸ چندین اعلامیه CSS را که مورد استفاده قرار نگرفتند شناسایی کرد. این ابزار به صفحات سبک خاص در خصوص سوال اشاره کرده و تخمین زده می‌شود که اگر این CSS ویرایش شود، چند بایت از حافظه Kohls ممکن است ذخیره شود.

Kohls می‌تواند با حذف اعلامیه های استفاده نشده، چند بایت ذخیره کند.

استفاده از Lighthouse

حداقل سه راه وجود دارد که فعالان تجارت الکترونیک می‌توانند از Lighthouse برای نظارت و کمک به بهبود سایت‌شان استفاده کنند.

  • اول از Lighthouse برای آزمایش و پیدا کردن مشکلات سایت و در نهایت بهبود سایت‌تان استفاده کنید. از طریق باز کردن Lighthouse در مرورگر کروم به راحتی می‌توانید چنین نظارت مفیدی بر سایت خود داشته باشید. کافی است که یک حسابرسی Lighthouse را انجام دهید و مسیر خود را از طریق بازخورد های دریافتی ادامه داده و یا اصلاح کنید.
  • دوم از Google Lighthouse برای حسابرسی بروزرسانی به صورت دستی استفاده کنید. هنگامی که کد جدید به یک سرور تست فرستاده می‌شود، صفحه آزمایشی در کروم را باز کنید و حسابرسی از طریق Lighthouse را انجام دهید تا یادبگیرید که چگونه تغییرات در سایت شما قبل از اعمال نهایی، عمل خواهند کرد. (به صورت آزمایشی)
  • در نهایت یک کسب و کار اینترنتی می‌تواند حسابرسی Lighthouse خود را خودکار نماید. علاوه بر قابلیت افزودن آن به مرورگر گوگل کروم، این ابزار به صورت یک فایل Node.js نیز دردسترس است.این یعنی که می‌توان آن را به عنوان یک ابزار وبمستمر و خودکار مورد استفاده قرار داد. به طوری که با هر بار بروزرسانی کد منبع سایت شما، این ابزار آن را برای نحوه عملکرد و نوع کارکرد مورد بررسی قرار می‌دهد. با این ابزار شما از کدهایی که باعث کندی سایت شما می‌شوند، آگاه می‌شوید و از استفاده آن‌ها خودداری می‌کنید.

نتیجه گیری

حسابرسی سایت شما به این نحو می‌تواند تا حد زیادی به تصمیم گیری شما کمک کند. اگر در کسب و کار تجارت الکترونیک خود از Lighthouse استفاده کنید، همیشه باید آماده تغییرات باشید چرا که گاهی ممکن است بهترین انتخاب شما نیز با توصیه های این ابزار مغایرت داشته باشد.

چقدر این مطلب مفید بود ؟

یک ستاره <<>> پنج ستاره

میانگین رتبه ۴.۷ / ۵. تعداد امتیازات ۱۳

تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *