تاریخچه استارتاپ ها و روند رشد و تکامل آنها

آنچه در این مقاله می‌خوانید

۴.۷
(۲۵)

نکاهی کوتاه به تاریخچه استارتاپ ها و روند پیش روی آنها

همه ی اتفاقات بزرگ با تعداد کمی از افراد و یک ایده بزرگ شروع می شود و این همان بهانه ای است که بنیانگذاران استارتاپ را به سمت حرکت کردن در این مسیر تشویق می کند. ما فکر کردیم ممکن است این موضوع جالب باشد که نگاهی به تاریخچه استارتاپ ها و سیر رشد و تحولات آنها از سال ۲۰۰۰ تا به امروز بیندازیم.

استارتاپ ها از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷

تاریخچه استارتاپ ها

سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ بهشتی برای نوآوران بود! زیرا هنوز موضوعات زیادی بود که روی آنها کار نشده بود. مهم ترین این موضوعات تمرکز بر روی کاربران بود.

یکی از بزرگترین اتفاقاتی که در این زمان رخ داد، به راه افتادن شبکه های اجتماعی بود. Facebook (که در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد)، Youtube (2005) و Twitter (2006) – همه آن ها بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ تأسیس شده و موفقیت و محبوبیت شگرفی کسب کردند.

تصور این زندگی روزمره و مدرن بدون نوتیفیکشن ها واقعا دشوار است.

مهم ترین اتفاق استارتاپی در سال ۲۰۰۷

بزرگترین اتفاقی که در سال ۲۰۰۷ برای مردم جهان رخ داد، عرضه اولین آیفون اپل بود. این تلفن های هوشمند نگرش افراد به تلفن های خود را کاملا تغییر داد و از آن زمان تاکنون تولیدات اپل یکی از مطلوب ترین و قابل اعتماد ترین ها در دنیا است.

استارتاپ ها از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۰

از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ بنیانگذاران استارتاپ ها متوجه یک نکته کلیدی شدند:

مردم به آرامی از کامپیوتر خود به تلفن های همراه کوچ می کردند و باید کاری در مقابل آن انجام می شد. وب سایت ها و محصولات برای استفاده از موبایل بهینه سازی شدند و شرکت ها در نظر داشتند که کاربر می تواند بیش از گذشته آنلاین باشد و این واقعیتی است که نباید نادیده گرفته شود.

آنچه در سال ۲۰۱۰ قابل توجه است، تغییر فرهنگ سازمانی است. یعنی فرهنگ سازمانی شفاف تر و صادقانه تر شد زیرا از آن زمان به بعد کمی شرایط سخت تر از گذشته بود و فقط روابط پایدار با کارمندان می توانست شرکت را حفظ کند.

به طور کلی، سال ۲۰۱۰ را می توان “سال استارتاپ ها” نامید؛ زیرا مردم فهمیدند که ارزش امتحان کردن را دارد و شرکت های جدید رو به ظهور نهادند.

به نظر ما و با بررسی تاریخچه استارتاپ ها ، امروز در ایران در حال گذار از سال ۲۰۱۰ کشورهای توسعه یافته هستم! یعنی چیزی حدود ۹ سال عقب تر!!

سال ۲۰۱۵ و فریلنسرها

فریلنسر

در سال ۲۰۱۵ ، بنیانگذاران استارتاپ ها در حوزه نیازها و رضایت مشتریان خبره تر شدند. در این زمان استارتاپ ها برای جذب افراد بیشتر به محاسبات، نظرسنجی ها و سئو اعتماد دارند.

استخدام فریلنسرها نیز محبوبیت زیادی به دست آورد زیرا یک وضعیت برد-برد ایجاد می کرد؛ از این نظر که یک استارتاپ همزمان با به کارگیری یک فرد مستعد، در بودجه هم صرفه جویی می کند.

حرکت استارتاپ ها از سال ۲۰۱۶ – تا امروز

امروز استارتاپ ها حول و حوش چند حوزه بزرگ مانور داده اند:

  • IoT ( اینترنت اشیا )
  • AI (هوش مصنوعی)
  • امنیت سایبری

هوش مصنوعی و اینترنت اشیا این روزها واقعا گسترده هستند. خانه های هوشمند، اتومبیل های هوشمند، همه چیز هوشمند!

به زودی دستگاه های هوشمند زندگی ما را تصرف می کنند و این در حالی است که ما اصلاً به آنها توجه نمی کنیم.

هوش مصنوعی و IOT زندگی ما را خیلی آسان تر از قبل می کنند و در بسیاری از زمینه ها از جمله صنایع مهم و اصلی نظیر مراقبت های بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند. نکته جالب در مورد این روند، این است که برای مصارف انبوه و به سود مردم توسعه یافته اند. شاید به همین دلیل است که اکنون همه به آن توجه زیادی می کنند. امنیت سایبری نیز موضوع داغی است و مسائلی در مورد آن رخ داده و اگر کسی بتواند راه حلی برای رفع این مشکلات ارائه دهد، عالی خواهد شد!

و اما سوال نهایی!

چه انتظارات و توقعاتی برای استارتاپ ها در سال ۲۰۲۰ وجود دارد؟ همانطور که می دانید، سرویس ها با هوش مصنوعی پیچیده تر، استفاده گسترده تر از روبات ها و کارهای بزرگ دیگر که یک دهه پیش به عنوان داستان های علمی-تخیلی در نظر گرفته می شدند، به سطوح جدید و پیشرفته تری از واقعیت منتقل می شوند.

به نظر شما استارتاپ ها در سال ۲۰۲۰ به کدام سمت حرکت خواهند کرد و آیا ایران نیز به این مسیر خواهد پیوست؟ نظرات خود را در کامنت همین پست با ما در میان بگذارید.

چقدر این مطلب مفید بود ؟

یک ستاره <<>> پنج ستاره

میانگین رتبه ۴.۷ / ۵. تعداد امتیازات ۲۵

تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *