بهینه سازی دیتابیس وردپرس

آموزش جامع بهینه سازی دیتابیس وردپرس

آنچه در این مقاله می‌خوانید

۴.۶
(۱۰۳)

راهنمای کامل بهینه سازی دیتابیس وردپرس

پایگاه داده وردپرس تمام اطلاعات وب سایت شما را اعم از پست های وبلاگ، صفحات مختلف، نظرات، لینک‌ها، فرم‌ها و… ذخیره می‌کند. افزوده بر این موارد پایگاه داده وردپرس تنظیمات وب سایت، تنظیمات قالب و تنظیمات پلاگین های شما را هم ذخیره می‌کند.

اگر مرتبا روی وب سایت خود کار کنید و اطلاعات جدیدی به آن بیافزاید، در طول زمان پایگاه داده شما بزرگ و بزرگتر می‌شود. یک پایگاه داده بزرگ تا حد زیادی در عملکرد وب سایت شما تاثیر می‌گذارد، هر چه پایگاه داده بزرگتر باشد و اطلاعات بیشتری در آن جمع شده باشد، بازیابی اطلاعات از درون آن مدت زمان بیشتری را میطلبد. دقیقا به همین دلیل است که بهینه سازی پایگاه داده فوق‌العاده مهم و ضروری است.

شما با حذف اطلاعات اضافه و غیر ضروری می‌توانید پایگاه داده خود را بهبود ببخشید تا صفحات وب سایت شما سریع‌تر بارگذاری شوند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی چگونگی بهینه سازی پایگاه داده وردپرس بپردازیم و تمام نکات ریز و درشت پیرامون آن را عنوان کنیم.

فرصتی برای شناخت بیشتر پایگاه داده وردپرس

اگر شما هم از کاربران وردپرس هستید و از این پلتفرم برای کسب و کار اینترنتی تان استفاده می‌کنید، قطعا اینکه درک کنید هسته اصلی وردپرس چطور کار می‌کند به نفع شما است. البته اگر قصد داشته باشید یک دستی به پایگاه داده وردپرسی تان بکشید، درک شما از هسته اصلی آن به یک ضرورت تبدیل می‌شود.

وردپرس در حال حاضر دارای ۱۱ جدول اصلی است. (البته این تعداد ممکن است در بروزرسانی های آینده آن تغییر کنند.) اکثر وب سایت های وردپرسی دارای ده‌ها جدول هستند، زیرا پلاگین‌ها، تنظیمات و دیگر اطلاعات را در پایگاه داده وردپرس ذخیره سازی می‌کنند.

اگر پایگاه داده خود را نگاه کنید، ۱۱ جدول زیر را در آن مشاهده می‌کنید، غیر از این ۱۱ مورد تمام جدول های دیگر موجود در پایگاه داده شما به صورت دستی یا توسط افزونه ها و قالب شما ساخته شده‌اند.

خب بد نیست بدانیم که هر کدام از جدول های پایگاه داده چه هستند:

  • wp_commentmeta: ذخیره سازی اطلاعات متا در خصوص نظرات
  • wp_comments: ذخیره سازی نظرات
  • wp_links: ذخیره سازی لینک های وبلاگ
  • wp_options: ذخیره سازی گزینه های تعریف شده در بخش تنظیمات
  • wp_postmeta: ذخیره سازی اطلاعات متا پست ها
  • wp_posts: ذخیره سازی اطلاعات، پست‌ها و انواع صفحات
  • wp_terms: ذخیره سازی تگ ها و دسته بندی ها
  • wp_term_relationships: ذخیره سازی ارتباط بین پست ها و دسته‌ها و برچسب ها و ارتباط سازی بین لینک ها و دسته‌ ها
  • wp_term_taxonomy: ذخیره سازی توضیحات طبقه بندی
  • wp_usermeta: ذخیره سازی اطلاعات متا کاربران
  • wp_users: ذخیره سازی کاربران

جداول هسته وردپرس

چگونگی بهینه سازی پایگاه داده وردپرسی

phpMyAdmin  رایج ترین راه مدیریت پایگاه داده وردپرس است. اگر از cPanel به عنوان پنل کنترل میزبانی خود استفاده نمی‌کنید، برنامه میزبانی شما ممکن است از یک MySQL دیگر به جای phpMyAdmin  استفاده کند. البته جای نگرانی نیست چون اغلب ابزار های مدیریت پایگاه داده دارای یک رابط مشابه هستند و به یک شیوه کار می‌کنند.

علاوه بر این شما می‌توانید پایگاه داده وردپرس خود را با استفاده از یک افزونه مانند Administrator مدیریت کنید. البته یک پلاگین وردپرس پایگاه داده می‌تواند ساده‌تر به پایگاه داده شما دسترسی پیدا کند که خب من مدیریت پایگاه داده با این شیوه را توصیه نمی‌کنم چون یک خطر امنیتی محسوب می‌شود.

اگر از پلاگینی مانند Admin استفاده می‌کنید و شخص دیگری بتواند به آن دسترسی پیدا کند، هر کاری در پایگاه داده وردپرسی شما می‌تواند انجام دهد.

اگر پایگاه داده خود را چک کنید دو ستون در انتهای آن خواهید دید: sixe و overhead. سایز بستگی به مقدار داده های ذخیره شده در پایگاه داده دارد. اگر ردیف های بیشتری در یک جدول ذخیره شوند، اندازه جدول افزایش میابد.

جداول وردپرس

overhead فضای حافظه موقت است که توسط پایگاه داده شما برای ذخیره نمادها استفاده می‌شود. با گذشت زمان اوورهد جدول افزایش خواهد یافت.

این کاملا طبیعی است که در پایگاه داده شما حافظه موقت وجود داشته باشد. این فضا روی عملکرد سایت تاثیری نمی‌گذارند، مگر اینکه بیش از حد پر شود.

لطفا توجه کنید که در هنگام نصب جدید وردپرس، پیشوند پایگاه داده ها_wp است. برای اینکه امنیت وب سایت تان را افزایش دهید، توصیه می‌کنم که از طریق wp-config.php پیشوند پایگاه داده‌تان را به چیزی متفاوت تغییر دهید.

در بهینه سازی پایگاه داده می‌بایست Overhead را حذف کنید تا حجم قابل تاملی از پایگاه داده تان آزاد شود. خیلی از توسعه دهندگان می‌گویند که بهینه سازی پایگاه داده درست مثل خراب شدن یک هارد دیسک است.

همه دیتابیس ها نیاز به بهینه سازی دارند

هر پایگاه داده در طول زمان نیاز به نوعی نگهداری دارد تا در سطح مطلوب عملکردی حفظ شود. پاک کردن ردیف های حذف شده، تعویض مجدد، فشرده سازی، مدیریت مسیر های شاخص و… مواردی هستند که به عنوان OPTIMIZATION در mysql و دیگر پایگاه های داده شناخته می‌شوند.

این درست مثل تعویض روغن خودروی شما می‌ماند؛ اول فکر می‌کنید که مجبور نیستید تعویض روغن کنید اما زمانی که این کار را انجام می‌دهید به وضوج متوجه می‌شوید که خودروی شما چقدر بهتر حرکت می‌کند. پایگاه داده هم درست مثل خودرو نیاز به بهینه سازی و گاهی تعویض اطلاعات دارد تا عملکردی بهتر و روان تر از خودش نشان دهد.

شما می‌توانید جدول هایی را در پایگاه وردپرس که وابسته به اوورهد هستند از طریق SQL و در OPTIMIZE TABLE مدیریت کنید. برای مثال می‌توانید جدول wp_posts را با اجرای SQL query بهینه سازی کنید:

OPTIMIZE TABLE 'wp_posts'

البته بدون نیاز به استفاده از یک دستور SQL می‌توانید از طریق phpMyAdmin و در منوی کشویی اصلی بهینه سازی کنید. برای بهینه سازی پایگاه داده تان کافی است روی گزینه “Check All” در “Optimize table” کلیک کنید و سپس گزینه “GO” را بزنید.

زمانی که پایگاه داده تان را بهینه سازی کردید، phpMyAdmin تایید می‌کند که جداول شما بهینه سازی شده‌اند.

یک گزینه کارآمد و مفیدی که باید برای بعدا به خاطرتان بسپارید، “Repair table” است. این گزینه به شما کمک می‌کند، جدولی را که خراب شده است، تعمیر کنید.

وردپرس دارای یک ابزار است که به شما اجازه می‌دهد پایگاه داده خودتان را تعمیر و بهینه سازی کنید. شما با مراجعه به منابع وردپرس می‌توانید اطلاعات کامل تری در خصوص این ابزار پیدا کنید.

البته برای استفاده از این ابزار وردپرسی ابتدا باید این خط کد را به فایل wp-config.php وب سایت تان اضافه کنید.

define( 'WP_ALLOW_REPAIR', true );

زمانی که خط فوق را به wp-config.php اضافه کردید و سپس آن را ذخیره نمودید، می‌توانید به ابزار بهینه سازی در http://www.yourwebsite.com/wp-admin/maint/repair.php. دسترسی داشته باشید.

بهینه سازی وردپرس

این ابزار بهینه سازی تلاش می‌کند تا هر جدول مشکل داری را در پایگاه داده تعمیر کند. البته این ابزار ممکن است قادر به تعمیر برخی جدول های خاص نباشد.

اگر در اولین تلاش ابزار نتوانست پایگاه داده تان را تعمیر کند، مشکلی نیست؛ دوباره از آن استفاده کنید تا دوباره تلاش خودش را بکند.

اگر گزینه “Repair and Optimize Database” را انتخاب کنید، وردپرس هر جدولی را که تا کنون بهینه سازی نشده است، بهینه سازی می‌کند.

برای اجرای ابزار بهینه سازی وردپرس لازم نیست که وارد سیستم شوید، نکته این است که هر کس می‌تواند به اسکریپ شما دسترسی پیدا کند و آن را اجرا نماید. به این ترتیب پس از استفاده از ابزار بهینه سازی شما می‌بایست WP_ALLOW_REPAIR را از فایل wp-config.php خود حذف کنید.

نحوه حذف Bloat از پایگاه داده وردپرس

اکثر پایگاه های داده وردپرسی حاوی مقداری زیادی اطلاعات غیر ضروری هستند. این اطلاعات وب سایت ها را کندتر می‌کند و باعث می‌شود کمتر کارآمد باشند.

مواردی وجود دارند که bloat را به پایگاه داده وب سایت شما می‌افزایند، با این حال با پیروی از شیوه های خوب می‌توانید تا حد قابل توجهی bloat را کاهش دهید و یا حتی به صورت کامل از وب سایت تان حذف کنید.

بیایید نگاهی به علل اصلی bloat در پایگاه داده بیاندازیم.

سیستم بازبینی وردپرس، بسیاری از پایگاه های داده وردپرس را بسیار بزرگ می‌کند. این مورد ابتدا در وردپرس ۲.۶ معرفی شد، این قابلیت یک نسخه از هر پیش نویس و یا پست های وبلاگ شما را ذخیره می‌کنید. این قابلیت خیلی مفید است چرا که به شما اجازه می‌دهد به نسخه های قبلی محتوای خودتان باز گردید.

متاسفانه وردپرس هیچ محدودیتی در تعداد بازنگری های ذخیره شده ندارد. اگر شما یک مقاله طولانی را نگارش کنید، می‌تواند موجب صدها بار بازنگری شود که هر کدام ذخیره می‌شوند. حتی اگر مقاله منتشر شده شما یک رکورد در پایگاه داده شما داشته باشد، نسخه های مربوط می‌توانند از ده‌ها یا صدها رکورد در پایگاه داده شما استفاده کنند.

من به شخصه یکی از طرفداران سیستم بازبینی وردپرس هستم اما معتقدم که اشکالی ندارد اگر کمی تنظیمات آن را برای صرفه جویی در مصرف پایگاه داده، تغییر بدهیم. خوشبختانه وردپرس این امکان را فراهم کرده است که تعداد بازبینی ها را به مقدار قابل توجهی کاهش بدهیم.

برای کاهش تعداد بازبینی ها از مطالب نگارش شده‌تان کافی است کد زیر را در فایل wp-config.php اضافه کنید:

define( 'WP_POST_REVISIONS', 2 );

بازبینی ویرایش های پست را با افزودن کد زیر به فایل wp-config.php می‌توان به طور کامل از کار انداخت:

define( 'WP_POST_REVISIONS', false );

من توصیه می‌کنم که بازبینی های پست را به طور کامل حذف کنید با این کار حجم قابل توجهی از فضای پایگاه داده خودتان را خالی خواهید کرد. البته این کار باعث می‌شود که در صورت بسته شدن ناخواسته مرورگر و یا خلال کاری اینترنت هر چیزی که نگارش کرده‌اید و ذخیره نکرده‌اید از دست بدهید.

کم کردن تعداد بازبینی ها و یا حذف کردن آن‌ها هیچ تاثیری بر مقالاتی که قبلا بازبینی شده‌اند، نمی‌گذارد و آن‌ها همچنان به همان مقدار فضای پایگاه داده شما را مشغول می‌کنند.

خب زمانی که یک مقاله منتشر می‌شود نیازی به نگه داشتن بازبینی های آن نیست، پس شاید بخواهید که همه بازبینی های آن را حذف کنید. چند افزونه وردپرسی برای انجام دادن این کار وجود دارند. (البته شاید هم قصد داشته باشید نسخه های بازبینی را از طریق MySQL حذف کنید که البته راه درستی نیست و قطعا باعث ایجاد مشکل در وب سایت شما می‌شود.)

به عنوان مثال من از افزونه بهینه سازی پایگاه داده (wp optimize) را برای حذف بازبینی های مقالات وب سایتم استفاده کردم و خب حدود ۵۹ درصد فضای آن باز شد.

این پلاگین به شما اجازه می‌دهد تعداد بازبینی های مجاز را تعیین کنید. همچنین به شما اجازه می‌دهد موارد پاک شده، موارد هرزنامه، برچسب های استفاده نشده و… را حذف کنید. جداول پایگاه داده خاص را می‌توانید از روند بهینه سازی حذف کنید.

بهینه سازی پایگاه داده پس از حذف اصلاحات نیز امکان زمانبندی دارد. این مورد را می‌توانید بنا به انتخاب خودتان به صورت خودکار برای یک بار در روز، یک بار در ساعت، دو بار در روز و یا یک بار در هفته تنظیم کنید.

این افزونه لیستی از همه بازبینی های وب سایت شما را فراهم می‌کند متاسفانه هیچ گزینه ای برای حذف بازبینی های وب سایت شما به صورت انفرادی وجود ندارد؛ صرفا از گزینه های حذف جمعی می‌توانید استفاده کنید. البته یک گزینه برای بهینه سازی همه جداول پایگاه داده شما هم وجود دارد.

ذخیره خودکار وردپرس

من می‌خواهم به طور خلاصه در خصوص ذخیره خودکار هم صحبت کنم. ویژگی ذخیره خودکار وردپرس، ذخیره‌ای خودکار از مقاله شما در هر ۶۰ ثانیه نگه می‌دارد.

این بازه زمانی را می‌توانید با افزودن کد زیر به wp-config.php file تغییر دهید:

define( 'AUTOSAVE_INTERVAL', 160 ); // Seconds

بسیاری از وبلاگ نویسان توصیه می‌کنند که ذخیره خودکار را غیر فعال کنید چرا که این کار باعث صرفه جویی در چندین نسخه از پست ها و صفحات شما می‌شود. ذخیره خودکار صرفا یک کپی از مقاله شما را ذخیره می‌کند و این کار باعث افزایش قابل توجهی از فضای پایگاه داده شما می‌شود.

ذخیره خودکار یک قابلیت ایمن است که در صورت قطع شدن اینترنت و یا بسته شدن مرورگرتان، محتوای شما را حفظ می‌کند. این قابلیت فضای زیادی از پایگاه داده شما را مصرف نمی‌کند، بنابراین من شما را به استفاده از آن تشویق نمی‌کنم.

نظرات اسپم

اگر وب سایت شما مقدار زیادی نظرات اسپم دریافت می‌کند، احتمالا پایگاه داده‌تان حسابی از این نظرات شلوغ و پر شده است. به طور پیش فرض نظرات اسپم به صورت ماهانه پاک می‌شوند اما در این بازه زمانی صدها یا هزاران ردیف را در wp_coments ایجاد می‌کنند که باعث کاهش بازدهی پایگاه داده تان می‌شود.

یک پلاگین ضد اسپم خوب می‌تواند بسیاری از نظرات اسپم را به صورت خودکار حذف کند تا حجم اسپم های دریافتی شما حذف شود.

Akismet یک راه حل خوب است؛ زیرا اسپم های ناخواسته را از شما دور نگه می‌دارد، به نحوی که نظرات از پایگاه داده شما حذف می‌شوند.

WPCommentCleaner یکی از پلاگین های مفید و کاربردی است که قبلا هم از آن استفاده کرده‌ام. این پلاگین را می‌توانید برای حذف نظرات اسپم، نظرات تایید نشده و یا حتی نظرات تایید شده تنظیم کنید تا به صورت خودکار این کار را برای تان انجام دهد.

البته استفاده از این پلاگین در حال حاضر کمتر شده است چرا که خود وردپرس یک دکمه به بخش نظرات اضافه کرده است که اجازه می‌دهد یک جا کل نظرات اسپم را حذف کنید.

اسپم ها عموما روی مقالات قدیمی تر که رتبه خوبی در موتور جستجو دارند می‌آیند. بنابراین شما با استفاده از تنظیمات خود وردپرس و یا این پلاگین می‌توانید مقدار نظرات اسپم را به حداقل برسانید.

با استفاده از دستور SQL زیر می‌توانید نظرات اسپم را حذف کنید:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = 'spam'

همه نظرات در انتظار تایید هم می‌توانند با استفاده از دستور SQL زیر حذف بشوند:

DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = '0'

البته از انجایی که در حال حاضر تنها با یک دکمه در کنترپنل وردپرس می‌توانید نظرات اسپم را حذف کنید، دیگر استفاده کردن از SQL query دلیل منطقی ندارد.

موارد حذف شده

هر بار که چیزی مانند پست، عکس، نظر یا لینک را در وردپرس حذف می‌کنید، به پوشه سطل زباله منتقل می‌شود. این یکی دیگر از سیستم های ایمنی وردپرس است که جلوی حذف ناخواسته محتوای شما را می‌گیرد چرا که این سیستم به شما اجازه می‌دهد موارد موجود در سطل زباله را بازیابی کنید.

اگر قصد دارید بسیاری از آیتم های موجود در سایت تان را حذف کنید، نباید نگران فایل های حذف شده در پایگاه داده وردپرس باشید. البته اینکه درک کنید سیستم حذف وردپرس چگونه کار می‌کند، به خصوص زمانی که مجبور باشید آیتم های بسیار زیادی را حذف کنید، خالی از لطف نیست.

موارد حذف شده همچنان در پایگاه داده شما ذخیره می‌شوند تا آن ها را به صورت کامل از داخل سطل زباله حذف کنید. البته به صورت پیش فرض موارد موجود در این بخش پس از ۳۰ روز حذف می‌شوند.

بازه زمانی خالی کردن این بخش پایگاه داده را با افزودن کد زیر به wp-config.php می‌توانید شخصی سازی کنید:

define( 'EMPTY_TRASH_DAYS', 5 ); // 5 days

سیستم حذف وردپرس را با افزودن کد زیر به wp-config.php می‌توانید کامل کنید:

define( 'EMPTY_TRASH_DAYS', 0 ); // Zero days

من معتقدم که غیر فعال کردن سیستم زباله وردپرس عملکرد خوبی است، شاید نتوانید مواردی که به اشتباه حذف شده اند را برگردانید اما مقدار قابل توجهی از پایگاه داده تان آزاد می‌شود.

وردپرس Transients

وردپرس Transients به صورت پیش فرض در پایگاه داده وردپرس برای توسعه دهندگان ارائه شده است. Transients در جدول options وردپرس ذخیره می‌شود.

Transients ها می‌توانند به پایگاه داده شما نفوذ کنند و عملکرد آن را کندتر کنند. تعدادی افزونه وجود دارند که در مدیریت Transients و حذف پرونده های منقضی مربوط به آن، کمک شایانی به شما می‌کنند.

پلاگین وردپرس Transients cleaner دارای گزینه هایی برای حذف Transients منقضی شده و به طور کلی تمام آن‌ها است. علاوه بر این این افزونه به شما اجازه می‌دهد یک برنامه روزانه برای حذف Transients تنظیم کنید.

Transients Manager یکی از بهترین گزینه ها برای مشاهده و بررسی Transients شما است. این افزونه مدیریت گسترده ای را به شما ارائه می‌دهد اما هیچ گزینه ای برای حذف جمعی موارد ندارد.

جداول پلاگین و قالب استفاده نشده

۹۹ درصد از افزونه های وردپرس تنظیمات داده ها را در پایگاه داده وردپرس ذخیره می‌کنند. متاسفانه زمانی که شما یک پلاگین وردپرسی را حذف می‌کنید، اطلاعات آن‌ها از پایگاه داده وردپرس حذف نمی‌شود.

البته این مسئله کاملا برنامه ریزی شده است چرا که اگر اطلاعات آن‌ها پاک شود هربار که یک افزونه را غیر فعال کنید و دوبار فعال نمایید باید اطلاعات آن را پیکربندی کنید علاوه بر این تمام گزارشات مرتبط با آن را از دست می‌دهید.

با این حال توصیه می‌کنیم اگر قصد دارید یک پلاگین را حذف کنید و دیگر از آن استفاده نکنید حتما اطلاعات مربوط به آن را حذف کنید. البته تعداد کمی از پلاگین های وردپرسی دارای یک گزینه برای حذف همه داده هایشان هستند و اغلب پلاگین ها چنین قابلیتی را ندارند.

با توجه به این مطلب پایگاه های وردپرس عموما پر از اطلاعات ناکارآمدی هستند که پلاگین های مختلف ایجاد کرده‌اند و شما دیگر از آن‌ها استفاده نمی‌کنید. این اطلاعات ممکن است مربوط به چند ماه یا حتی چند سال قبل باشد.

قالب های وردپرس هم تنظیمات و اطلاعاتشان را در پایگاه داده وردپرس ذخیره می‌کنند و این اطلاعات هم زمان تغییر قالب در پایگاه داده شما باقی می‌ماند.

جداول استفاده نشده از پایگاه داده شما به صورت دستی از طریق ابزار مدیریت پایگاه داده مانند phpMyAdmin حذف می‌شوند. با این وجود حتی اگر درک خوبی از ساختار و عملکرد هسته وردپرس داشته باشید، جدا کردن اطلاعات قالب از پلاگین ها بسیار دشوار است.

استفاده از پلاگین WPDBSpringClean برای این منظور بسیار کارآمد و مفید است. این پلاگین جداول استفاده نشده از افزونه های نصب شده را شناسایی کرده و گزینه ای برای حذف آن‌ها ارائه می‌دهد.

پلاگین هایی برای افزودن Bloat

هر افزونه ای که روی سایت تان نصب می‌کنید بخشی از فضای پایگاه داده وب سایت شما را پر می‌کند. فضایی که برخی پلاگین ها اشغال می‌کنند، ناچیز است اما برخی از افزونه ها به شدت فضای پایگاه داده را پر می‌کنند.

هر بار که یک پلاگین جدید وردپرسی را نصب می‌کنید، باید بررسی کنید که چه مقدار آن را روی CPU سرور خود قرار می‌دهید و چه مقدار آن از پایگاه داده شما استفاده می‌کند.

انواع مختلفی از پلاگین های وردپرس برای ذخیره سازی اطلاعات در پایگاه داده وردپرس وجود دارند.

  • پلاگین های آنتی اسپم – به منظور حفاظت از وب سایت شما بسیاری از  پلاگین های ضد اسپم اطلاعاتی مانند آدرس های IP و آدرس های ایمیل را ذخیره سازی می‌کنند. برای مثال Akismet مقدار زیادی داده را در جدول WP_CommentMeta ذخیره سازی می‌کند.
  • پلاگین های امنیتی – درست مثل پلاگین های آنتی اسپم، پلاگین های امنیتی هم اطلاعات زیادی را در خصوص اسپم ها و هکر ها ذخیره سازی می‌کنند.
  • پلاگین های آماری – پلاگین های وردپرس که گزارش های ترافیکی و تحلیلی را ارائه می‌دهند، نیاز به ذخیره مقدار زیادی داده در پایگاه داده وردپرسی شما دارند. این اطلاعات شامل نظرات، مرورگرها، کلمات کلیدی، کشورها و… هستند.
  • پلاگین پیگیری لینک ها – بیشتر این ابزار به شما امکان ردیابی مقدار کلیک روی لینک هایتان را می‌دهند. این برای درک عادت های بازدیدکنندگان و مشاهده جایی که ترافیک از آن خارج می‌شود، بسیار مفید است اما متاسفانه این موارد مقدار قابل توجهی از پایگاه داده را پر می‌کنند.

برخی از توسعه دهندگان این مسئله که افزونه هایشان مقدار فضای زیادی در پایگاه داده را میطلبد، به خوبی میدانند. به همین دلیل بسیاری از توسعه دهندگان گزینه هایی را برای پاک کردن داده ها قرار داده‌اند.

پلاگین های دیگر وردپرس به شما اجازه می‌دهند که داده ها را بازنشانی کنید و جداول را اضافه نمایید. با این حال در حالت کلی اغلب افزونه ها امکان حذف همه داده ها را ندارند.

ابزار Plugin Performance Profiler

ابزار Plugin Performance Profiler یک گزینه عالی برای بررسی این است که چه پلاگین های وردپرسی عملکرد سایت شما را کند می‌کنند. این پلاگین تاثیر هر افزونه در بارگذاری صفحه شما را نشان میدهد.

اگر یک افزونه باعث افزایش غیر قابل توجیه زمان بارگذاری صفحات شما می‌شود، آن را حذف کنید. من صرفا توصیه می‌کنم که از پلاگین های وردپرسی سبک که ضروری هستند استفاده کنید و لاغیر… چرا که من همیشه اعتقاد دارم که استفاه کردن از راه حل های جایگزین بهترین راه برای کاربران وردپرس است.

چگونگی بهینه سازی پایگاه داده با استفاده از پلاگین وردپرس

در طول این مقاله من در خصوص چگونگی بهینه سازی پایگاه داده با استفاده از phpMyAdmin و wp-config.php صحبت کردم. اگر استفاده از phpMyAdmin برای بهینه سازی سایت تان کمی مشکل است شاید بخواهید از پلاگین های وردپرسی برای بهینه سازی استفاده کنید که برای این منظور هم گزینه های خوبی دردسترس وجود دارند.

  • WP Clean Up یک راه عالی برای سرعت بخشیدن به کار شما است. این مورد به شما کمک می‌کند تا با یک کلیک نظرات، پست ها، تصاویر و… اضافه را حذف کنید.
  • WP-Optimize برای حذف کامل پست ها، پیش نویس ها، نظرات اسپم، نظرات غیر تایید نشده و…. استفاده می‌شود. علاوه بر این دارای یک صفحه است که آمار داده ها را نشان می‌دهد.
  • WP-DBManager یکی دیگر از پلاگین های محبوب برای بهینه سازی وردپرس است. این پلاگین به شما در بهینه سازی و تعمیر پایگاه داده تان کمک می‌کند. علاوه بر این در خصوص پشتیبان گیری خودکار از وب سایت تان هم می توانید روی آن حساب باز کنید.
  • WP-DBManager یکی دیگر از پلاگین های خوب است که البته من به دلایل امنیتی علاقه زیادی به آن ندارم. این پلاگین از طریق اجرای Query و MySQL در بهینه سازی به شما کمک می‌کند بنابراین هکر ها می‌توانند از روش های خودشان به وب سایت شما دسترسی پیدا کنند که در نهایت منجر به خسارت خوردن شما می‌شود.

در ضمن کسانی که از ManageWP برای مدیریت وب سایت های مختلف استفاده می‌کنند، می‌توانند پایگاه داده خود را از طریق ManageWP Dashboard بهینه سازی کنند.

جمع بندی

من به بسیاری از صاحبان وب سایت های وردپرسی برای حل مشکلاتشان کمک کرده‌ام. متاسفانه اینطور که پیداست تعداد کمی از کاربران به حفظ و بهینه سازی پایگاه داده خود اهمیت می‌دهند. برای بهینه سازی پایگاه داده هیچ بهانه ای وجود ندارد، چرا که وقت کمی میطلبد اما نتیجه بی نظیری ارائه میکند.

کارهایی که من در وب سایت های وردپرسی خودم انجام میدهم تا پایگاه داده های شان را بهینه سازی کنم:

  1. مقدار بازبینی های پست هایم را به حداقل مقدار ممکن کاهش می‌دهم.
  2. اقدامات ضد اسپم قوی برای کاهش داده های اسپم روی پایگاه داده ام اعمال می‌کنم.
  3. مواردی را که حذف می‌کنم، بررسی می‌کنم و بعد برای همیشه آن ها را حذف می‌کنم.

علاوه بر این موارد از طریق phpMyAdmin به طور منظم پایگاه داده ام را بررسی می‌کنم. این به من فرصتی برای بهینه سازی جداول پایگاه داده و حذف برخی از آن‌ها میدهد. همینطور از پلاگین WP Clean Up استفاده می‌کنم که به من در حذف هرگونه اطلاعات ناخواسته کمک می‌کند.

برای برخی وب سایت های وردپرسی نیز تعداد روزهای حذف اطلاعات از داخل سطل زباله را از ۳۰ به ۵ روز کاهش داده‌ام. با این حال باز هم منتظر نمی‌مانم و خودم بلافاصله پس از حذف موقت اطلاعات با بررسی دقیق تر آن ها را برای همیشه حذف میکنم.

چقدر این مطلب مفید بود ؟

یک ستاره <<>> پنج ستاره

میانگین رتبه ۴.۶ / ۵. تعداد امتیازات ۱۰۳

تا کنون امتیازی ثبت نشده است . (اولین نفر باشید)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *